Mit Kommunikationsliv – Fagets Mand

    Interview med Anders Schroll Af Eva Kistrup   I gamle dage var det normalt at man blev på den samme arbejdsplads i mange år. Man skulle lige have gulduret med. I vore dage er det sjældent, at man bliver længe på den samme virksomhed. En af undtagelserne er Anders Schroll, Bestyrelsesmedlem i K1 og initiativtager til mange nyskabende projekter i netværket, bl.a. fokusset på værdifuld kommunikation: ”Som nyuddannet RUCer søgte jeg et job hos Lundbeck som Corporate Communication Officer og jeg har faktisk tilbragt hele mit arbejdsliv der, ” forklarer Ander Schroll. Det er ikke usædvanligt at kommunikationschefer bliver meget længe i medicovirksomhederne: ”Udvikling og lancering af nye behandlingsmidler er en spændende, men også meget langvarige forløb, som man naturligvis gerne vil følge helt til dørs. Det er simpelthen for spændende at slippe. Men der er også andre gode grunde til at blive en længere periode. ”   Arbejde i det internationale hovedsædet Anders Schroll har selv haft en meget varieret karriere hos Lundbeck: ”Jeg tror ikke jeg kunne have fået så mange forskellige udfordringer og spændende opgaver ved at shoppe rundt på markedet. For det første er Lundbeck en international spiller, og det er i Danmark at alt forskning og udvikling foregår. Virksomheden er også meget international, så jeg føler virkelig, at jeg har prøvet næsten alt det, man ville have lært på ti arbejdspladser. Det er et privilegie at arbejde på detinternationale hovedsæde, og så samtidig kunne være en del af det lokale kommunikationsmiljø. ” Anders Schrolls cv beviser hans tese. Der er ikke den kommunikationsdisciplin, han ikke har arbejdet med. PT er han Vice President Corporate Communications & Public Affairs. Anders Schroll har altid været stærk involveret i at udvikle det danske kommunikationsmiljø. Som studerende var han formand for UPRF, der siden blev til UngKom. Han er engageret i flere K1-initiativer og har bl.a. være igangsætter og tovholder på netværkets fokus på værdifuld kommunikation: ”Det er vigtigt, at vi har et fagligt netværk for alle kommunikatører. Vores fag er i rivende udvikling. Det bliver på mange måder mere spændende, men også mere fragmenteret. Tekstmængderne er enorme. Det er nemt at sende information ud, men hvordan sikrer vi, at det rammer de rigtige modtagere og at de fanger de væsentlige budskaber?  Derfor har vi brug for K1 til læring og udveksling af erfaring og metoder”.     Saxofon og selvudvikling Privat prioriterer Anders Schroll tid og samvær med sin familie. Bl.a. med at spille tennis og fodbold. Han spiller også saxofon til husbehov sammen med sine venner: ”Jeg kan godt lide at give mig selv nye udfordringer, både fagligt og privat. Målet er ikke at blive den bedste tennisspiller, men jeg nyder hvert lille fremskridt. Det er sjovt at kaste sig ud i noget nyt, og man lærer meget om sig selv både privat og professionelt”.

 

 

Interview med Anders Schroll

Af Eva Kistrup

 

I gamle dage var det normalt at man blev på den samme arbejdsplads i mange år. Man skulle lige have gulduret med. I vore dage er det sjældent, at man bliver længe på den samme virksomhed. En af undtagelserne er Anders Schroll, Bestyrelsesmedlem i K1 og initiativtager til mange nyskabende projekter i netværket, bl.a. fokusset på værdifuld kommunikation:

”Som nyuddannet RUCer søgte jeg et job hos Lundbeck som Corporate Communication Officer og jeg har faktisk tilbragt hele mit arbejdsliv der, ” forklarer Ander Schroll.

Det er ikke usædvanligt at kommunikationschefer bliver meget længe i medicovirksomhederne:

”Udvikling og lancering af nye behandlingsmidler er en spændende, men også meget langvarige forløb, som man naturligvis gerne vil følge helt til dørs. Det er simpelthen for spændende at slippe. Men der er også andre gode grunde til at blive en længere periode. ”

 

Arbejde i det internationale hovedsædet

Anders Schroll har selv haft en meget varieret karriere hos Lundbeck:

”Jeg tror ikke jeg kunne have fået så mange forskellige udfordringer og spændende opgaver ved at shoppe rundt på markedet. For det første er Lundbeck en international spiller, og det er i Danmark at alt forskning og udvikling foregår. Virksomheden er også meget international, så jeg føler virkelig, at jeg har prøvet næsten alt det, man ville have lært på ti arbejdspladser. Det er et privilegie at arbejde på detinternationale hovedsæde, og så samtidig kunne være en del af det lokale kommunikationsmiljø. ”

Anders Schrolls cv beviser hans tese. Der er ikke den kommunikationsdisciplin, han ikke har arbejdet med. PT er han Vice President Corporate Communications & Public Affairs.

Anders Schroll har altid været stærk involveret i at udvikle det danske kommunikationsmiljø. Som studerende var han formand for UPRF, der siden blev til UngKom. Han er engageret i flere K1-initiativer og har bl.a. være igangsætter og tovholder på netværkets fokus på værdifuld kommunikation:

”Det er vigtigt, at vi har et fagligt netværk for alle kommunikatører. Vores fag er i rivende udvikling. Det bliver på mange måder mere spændende, men også mere fragmenteret. Tekstmængderne er enorme. Det er nemt at sende information ud, men hvordan sikrer vi, at det rammer de rigtige modtagere og at de fanger de væsentlige budskaber?  Derfor har vi brug for K1 til læring og udveksling af erfaring og metoder”.

 

 

Saxofon og selvudvikling

Privat prioriterer Anders Schroll tid og samvær med sin familie. Bl.a. med at spille tennis og fodbold. Han spiller også saxofon til husbehov sammen med sine venner:

”Jeg kan godt lide at give mig selv nye udfordringer, både fagligt og privat. Målet er ikke at blive den bedste tennisspiller, men jeg nyder hvert lille fremskridt. Det er sjovt at kaste sig ud i noget nyt, og man lærer meget om sig selv både privat og professionelt”.

Efterlad en kommentar

Du skal være logget ind for at kommentere