Mit Kommunikationsliv – Kathrine Juul Michagin

”Det viste sig hurtigt at være det bedste valg, jeg kunne træffe. Som nyuddannet er man altid lidt usikker på sine egne kompetencer, og specielt, når man som jeg, ikke har fulgt den helt slagne vej. K1 gav mig mulighed for at få alle mine kompetencer i spil.

Kathrine Juul Michagin[

MIT KOMMUNIKATIONSLIV – KATHRINE J. MICHAGIN

Interview af Eva Kistrup
Som helt nyuddannet, opdagede Kathrine Juul Michagin K1 allerede i skabelsesfasen. Hun meldte sig til opstartsgruppen:

”Det viste sig hurtigt at være det bedste valg, jeg kunne træffe. Som nyuddannet er man altid lidt usikker på sine egne kompetencer, og specielt, når man som jeg, ikke har fulgt den helt slagne vej. K1 gav mig mulighed for at få alle mine kompetencer i spil. Jeg arbejdede både med det faglige indhold, web og en masse praktiske opgaver. Der har altid været lidt af en grafiker i mig, og det havde K1 brug for, så jeg stod blandt andet for at lave K1s grafiske identitet og har også designet hjemmesiden. Og jeg lærte så meget på kort tid og det booster den faglige selvtillid”.

Kathrine har en bachelor i kommunikation og digitalt design, som var hendes første skridt imod målet om en karriere i den grafiske del af PR og reklamebranchen. Men arbejdet med kommunikation gav hende mod på de mere strategiske og analytiske aspekter, og derfor endte hun med at afslutte sin universitetsuddannelse med en kandidat i politisk kommunikation og ledelse:

”Alt i alt tror jeg, at jeg endte med den bedste løsning. Skiftet gav mig nye indsigter, samtidig med at jeg fik bekræftet værdien af min basisuddannelse. Jeg har altid set det som en styrke at arbejde med flere vinkler på en opgave og det kan min kombinerede uddannelse virkelig styrke mig til at gøre”

FRA FREELANCE TIL FASTANSÆTTELSE

Kathrine har en meget bred faglig pallette. Hun har kompetencer indenfor kommunikation, visuel kommunikation, forandringskommunikation, projektledelse, interkulturelle relationer og grafik & design. Ved at arbejde med netværk og at gå efter opgaver som kunne lære hende nyt har hun nu et job, hvor hun kan bruge næsten hele paletten:

”Jeg havde talt med en af initiativtagerne om min faglige baggrund, og da han vidste, at Roskilde Kongrescenter havde brug for en barselsvikar, formidlede han kontakten. Sidenhen har det udviklet sig til en fast stilling, hvor jeg i endnu højere grad kan bruge mine kompetencen indenfor udvikling og analyse. ”

MIT FØRSTE EVENT

Selv med et nyt job i hånden, har Kathrine lyst og mod på at yde endnu mere i K1:

”På dette års Summit skal de kommende aktiviteter skydes i gang og jeg fortæller her om mit speciale i kultur og organisations ledelse og min store interesse i strategisk kulturanalyse. Straks herefter bliver jeg sat i forbindelse med Dorte Krogh, Culture Transformation Strategist, og KULTUR-nomade. Jeg pitchede min idé til Dorte og hun var meget interesseret lige fra start. Vi besluttede at lave en event om kommunikation og kultur i organisationer. Vi fik mange deltagere og et godt event, så nu arbejder vi på at lave minimum et arrangement mere indenfor det samme emne, Organisationskultur. ”

En af teserne var at mange ledere siger, at det med kultur er blødt, samtidig med, at de forklarer at deres virksomhed aldrig havde nået så godt et resultat, hvis ikke det var for den unikke kultur og sammenholdet.

”Vores formål var at give indblik i, hvor kulturen er på spil, og hvordan I kan bruge kendskab til kultur, struktur og kommunikation til at styrke ledelse og proces. Vi mener begge at arbejdet med organisationskultur er ikke kun en opgave for HR. Det strækker sig fra ledelsen og ud i yderste led i organisationen. Vi har i den grad mod på at lave endnu et møde om dette vigtige emne.”

Involveringen i K1 har virkeligt Kathrine Juul Michagin fået blod på tanden:

”K1 gav mig nogle spændende opgaver og muligheder da jeg var helt nyuddannet. For de unge på arbejdsmarkedet er K1 en fantastisk mulighed for at teste kompetencer. Vi får lov til at prøve os selv og vores faglighed. Og mindst lige så vigtigt, at vi gennem netværket får opbygget kontakter og relationer til de erfarne fagfæller. K1 er meget åben over for nye og unge medlemmer. Hvis man ligesom mig elsker at netværke og opbygge professionelle relationer, så er K1 et god sted. Hvis du vil løbe med en idé, så er der alle muligheder for det her” .

WWW.LINKEDIN.COM-KATHRINEJUULMICHAGI