K1 på Folkemødet 2017: Frihed til at handle på dit engagement

Det hele startede i januar 2017 med en løs ambition om, at ”K1 skal da med på Folkemødet på Bornholm i år.” En ambition, der kan virke uoverskuelig, når alt skal drives med frivillige kræfter og sponsorater. Det var da også uoverskueligt i et øjeblik. Men så tog idéerne og en motiveret gruppe K1’ere over.

Tekst af Eva Vestrheim og Katrine Ninn-Grønne 

K1s tilstedeværelse på Folkemødet 2017 er et godt eksempel på, hvad et frivilligt kommunikationsnetværk – som K1 –  kan, og som man ikke kan mange andre steder – nemlig lade lysten og engagementet drive værket.

HVAD ER VÆRDIFULD KOMMUNIKATION?

For kunne man ikke arbejde videre med K1’s tema for 2017 – værdifuld kommunikation? Et tema, der er blevet diskuteret og endevendt hele foråret i Facebook-gruppen af samme navn. Her søger en række professionelle kommunikatører at nå ind til, hvordan kommunikation skaber værdi. Alt sammen under kyndig ledelse af en anden engageret K1’er, Anders Schroll, VP i Lundbeck.

Det var oplagt at bygge videre på den spændende diskussion og få endnu flere input til emnet. Så Kathrine Juul, Mia Moth og Katrine Ninn-Grønne begyndte at se på mulighederne. Og den overordnede målsætning blev at få en række kendte danskeres input på emnet, når de alligevel var samlet på Bornholm.

Men hvad hvis de ikke ville tale med os? Plan B skulle på plads.

På lavpraktisk vis blev en mini-survey med nogle af Anders Schrolls debat-spørgsmål sat op, og en stribe K1-postkort blev sponsoreret af Pelle Nilsson fra Resonans Kommunikation. Således med alt forarbejdet på plads og de to andre på den varme linje i København, begav K1’s udsendte, Mia Moth, sig mod Bornholm.

”Det var en smule angstprovokerende at skulle vade ind i alle de her mennesker og bede dem om at forholde sig til vores emne. For hvorfor skulle de dog det? Akkurat der var det virkelig rart at vide, at jeg havde et bagland, der var klar til at sparre med mig omkring interviewene til Folkemødet. Og så viste det sig jo at være ret ligetil. Jeg følte mig klar til opgaven, og dem, jeg talte med, var alle topprofessionelle og imødekommende over for emnet”, fortæller Mia Moth.

Hvis du fulgte Mia på Facebook, ved du også, at alt lykkedes. Fem interviews kom i kassen og sendt ud til K1’s følgere på Facebook.

EN KLASSISK K1 HISTORIE

Historien om Folkemødet på Bornholm er en klassisk historie omkring, hvad det er vi egentlig render og laver i K1.

I K1 adskiller det engagerede og frivillige arbejde sig fra de projekter, vi laver i arbejdsøjemed, ved at rammerne er fleksible, og vi har friheden til at handle på vores engagement. Ambitionen om deltagelse på Folkemødet på Bornholm formede sig i processen. Intet var fastlåst eller fasttømret, og da det er stilen, kan kreativiteten og idéerne få frit løb og formes undervejs. Processen er det sjove, og processen bliver det givende. Indimellem med et virkelig godt resultat.

Se videoerne med Morten Østergaard, Emma Holten, Stine Bosse, Kim Bildsøe Lassen og Kim Valentin

”Det var rigtig fedt, at det hele lykkedes, men det fedeste ved vores deltagelse på Bornholm var nu, at det blev en succes, fordi vi bidrog med vores forskellige faglige styrker. Og det er det, jeg håber, at K1 også fremover skal være; et forum hvor vores forskellige kompetencer bringes i spil til at skabe kommunikation, der rykker”, slutter Mia.

Det er denne blanding af engagement og frihed, der driver K1. K1 er forum for din kreativitet, alt det du ikke kan på dit arbejde, kan du udfolde her. Ordet er frit, initiativerne velkomne, mulighederne mangfoldige, og idéerne uden hæmninger. Du lærer og lærer fra dig, du bidrager og supplerer, du iagttager og erfarer. K1 er et forum for sociale og faglige aktiviteter, hvor du kan optimere din indsigt i professionel og effektiv kommunikation. Og hvor du kan danne relationer og gøre dit kommunikationsnetværk stærkere.

VÆRDIFULD KOMMUNIKATION

Og for at vende tilbage til vores debat, handler værdifuld kommunikation ifølge Kim Bildsøe Lassen, Emma Holten, Morten Østergaard, Kim Valentin og Stine Bosse om at udveksle idéer over komplicerede emner, anskue disse fra flere vinkler end sin egen og dermed udvide sine perspektiver og sin empati. Det er vigtigt at forstå andre menneskers måde at tænke på og forsøge at nå frem til en fælles forståelseshorisont. Det kræver en evne til at lytte – en kompetence, der er mindst lige så vigtig som evnen til at formidle. Og så kan mange kommunikatører nok tilslutte sig Stine Bosse, når hun understreger, at værdifuld kommunikation er ægte kommunikation.

VIL DU VÆRE MED I DEN VIDERE UDVIKLING AF K1?

Er du klar til at drive K1 og teste rammerne for vores fællesskab, så er der flere ting, du kan gøre.

  1. Du kan blive medlem og få adgang til en række gode gratis arrangementer. Tilmeld dig på k-1.dk
  2. Du kan melde dig som frivillig og tage aktiv del i udviklingen af arrangementer og vores kommunikation. Skriv til sekretariatsmedlem Katrine Ninn-Grønne på katrinegroenne@gmail.com

Og du kan følge os på Facebook:

K1 – community
#K1DK SNAKKEN
K-1.dk – Værdifuld kommunikation