K1 Nytårstaffel 2019: Bordet rundt

Fokus på samtaler Nytårstaflet gav deltagere mulighed for at arbejde i grupper med emner, som den enkelte var særligt tiltrukket af. Argumenter virker og samtaler er vigtige, budskaberne fra oplægsholderne gik rent ind på bordet om SAMTALER. Signe Bonnén, Artefakt Kommunikation sad som tovholder i gruppen, et emne som i forvejen er en stor del af Signes arbejdsliv: ”Vi fik meget inspiration fra de to oplægsholdere Jane Sandberg og Christian Kock. Jeg var særligt glad for Christian Kocks insisteren på argumentets rolle f.eks. i debatter, hvor Christian greb fat i erkendelse fra bogen ”Retorik der flytter stemmer”, hvor argumenter gør en forskel. Jane Sandberg kom med gode eksempler på hvordan samtale kan skabe et fællesskab og gøre hinanden klogere. Derfor havde vi en oplevelse af at begge oplæg talte lige ind i vores gruppes emne om samtaler – argumenter virker og samtaler er vigtige. På mange måder var vores gruppe en fortsættelse af sidste efterårs arrangement. Vi er nu i gang med at planlægge en serie af møder, hvor vi kommer videre og øger forståelsen af samtale som endnu en af kommunikationsfagets discipliner. Vi håber, at der er mange, der får lyst til at arbejde videre med emnet, som vil blive udbudt i K1.”  Samtaler er essentielle Den internationale udfordring Peter Jepsen, direktør og kommunikationsrådgiver i Jepsen+ var ansvarlig for den gruppe, der diskuterede international kommunikation: ”Emnet var valgt, fordi jeg havde talt med en nordisk kommunikationsdirektør, der havde valgt at lade internationale bureauer stå for deres kommunikation i andre lande – frem for f.eks. at gå ud i verden sammen med et dansk bureau. Det var afsættet for diskussionen, som kom vidt omkring mange emner inden for international kommunikation.” Gruppen arbejder nu på at afholde et arrangement i løbet af foråret, hvor man ser nærmere på international kommunikation og globalt udsyn, og hvordan man styrker danske kommunikatører til at arbejde tværnationalt: ”Vi arbejder lige nu på at afgrænse emnet og finde den skarpe vinkel på et arrangement, så vi kan få nogle spændende oplægsholdere med ombord. Og forslag er fortsat velkomne. For mit eget vedkommende er det anden gang, jeg er til nytårstaflet, og også denne gang oplevede jeg stort engagement, faglig nysgerrighed, højt humør og et stærkt fællesskab krydret med fællessang. K1 har virkeligt formået at samle nogle ildsjæle, der kommer med masser af idéer og et stort personligt engagement. Med K1 har vi fået et fællesskab, der ikke alene holder os ájour med faglig udvikling, men som også skaber kontakter og giver os mulighed for at udvikle faget og skabe stærke netværk. Og så kan jeg godt lide græsrodstilgangen, hvor man bare går i gang, når man har en god idé.”

Fokus på samtaler

Nytårstaflet gav deltagere mulighed for at arbejde i grupper med emner, som den enkelte var særligt tiltrukket af.

Argumenter virker og samtaler er vigtige, budskaberne fra oplægsholderne gik rent ind på bordet om SAMTALER.

Signe Bonnén, Artefakt Kommunikation sad som tovholder i gruppen, et emne som i forvejen er en stor del af Signes arbejdsliv:

”Vi fik meget inspiration fra de to oplægsholdere Jane Sandberg og Christian Kock. Jeg var særligt glad for Christian Kocks insisteren på argumentets rolle f.eks. i debatter, hvor Christian greb fat i erkendelse fra bogen ”Retorik der flytter stemmer”, hvor argumenter gør en forskel. Jane Sandberg kom med gode eksempler på hvordan samtale kan skabe et fællesskab og gøre hinanden klogere. Derfor havde vi en oplevelse af at begge oplæg talte lige ind i vores gruppes emne om samtaler – argumenter virker og samtaler er vigtige. På mange måder var vores gruppe en fortsættelse af sidste efterårs arrangement. Vi er nu i gang med at planlægge en serie af møder, hvor vi kommer videre og øger forståelsen af samtale som endnu en af kommunikationsfagets discipliner. Vi håber, at der er mange, der får lyst til at arbejde videre med emnet, som vil blive udbudt i K1.”

 Samtaler er essentielle

Den internationale udfordring

Peter Jepsen, direktør og kommunikationsrådgiver i Jepsen+ var ansvarlig for den gruppe, der diskuterede international kommunikation:

”Emnet var valgt, fordi jeg havde talt med en nordisk kommunikationsdirektør, der havde valgt at lade internationale bureauer stå for deres kommunikation i andre lande – frem for f.eks. at gå ud i verden sammen med et dansk bureau. Det var afsættet for diskussionen, som kom vidt omkring mange emner inden for international kommunikation.”

Gruppen arbejder nu på at afholde et arrangement i løbet af foråret, hvor man ser nærmere på international kommunikation og globalt udsyn, og hvordan man styrker danske kommunikatører til at arbejde tværnationalt:

”Vi arbejder lige nu på at afgrænse emnet og finde den skarpe vinkel på et arrangement, så vi kan få nogle spændende oplægsholdere med ombord. Og forslag er fortsat velkomne. For mit eget vedkommende er det anden gang, jeg er til nytårstaflet, og også denne gang oplevede jeg stort engagement, faglig nysgerrighed, højt humør og et stærkt fællesskab krydret med fællessang. K1 har virkeligt formået at samle nogle ildsjæle, der kommer med masser af idéer og et stort personligt engagement. Med K1 har vi fået et fællesskab, der ikke alene holder os ájour med faglig udvikling, men som også skaber kontakter og giver os mulighed for at udvikle faget og skabe stærke netværk. Og så kan jeg godt lide græsrodstilgangen, hvor man bare går i gang, når man har en god idé.”

Efterlad en kommentar

Du skal være logget ind for at kommentere